פסק דין
1.ביום 2/11/2007 נגנבו ארבעת צמיגי רכבו של התובע.
בתאריך 4/11/2007 הוזמן גרר של הנתבעת על מנת לגרור את הרכב אל המוסך.
התברר כי נגרם נזק לחלקו התחתון של הרכב ולטענת התובע, אחראית לנזק הנתבעת, אשר גררה את הרכב למוסך, לטענת התובע, באופן שאינו מקצועי אשר גרם לרכב נזק.
מכאן התביעה.
הנתבעת, בכתב הגנתה, טענה כי נזקי המרכב התחתון ברכב נגרמו כתוצאה מפירוק הגלגלים ולא כתוצאה מגרירת הרכב על ידה. הנתבעת טענה כי השמאי מטעם התובע לא קבע כי המדובר בנזקים שנגרמו כתוצאה מגרירת הרכב וגם בכך יש כדי לתמוך בטענתה.
2.בתיק התקיימו ארבעה דיונים. בדיון הראשון התברר כי הנתבעת לא זומנה כדין ומשכך, אף לא הוגש כתב הגנה מטעמה ועל כן, נדחה הדיון.
בדיון השני, הופיעו הצדדים. התובע וכן הגרריסט מטעם הנתבעת העידו, אולם לבקשת בעלי הדין, נדחה הדיון לצורך הבאת השמאי מטעם התובע וכן חוות דעת נגדית מטעם הנתבעת בנוגע לגורם הנזק.
לדיון הנדחה, שלישי במספר, ביום 26/4/2010 לא הופיע נציג הנתבעת.
התובע, מנגד, הופיע לדיון עם בעל המוסך שתיקן את הרכב, אשר מסר עדות ולאחר מכן, ניתן פסק דין המקבל את התביעה, בהעדר הנתבעת.
אחר זאת, פנתה הנתבעת בבקשה לביטול פסק הדין, שכן, לטענתה, נעדרה מן הדיון בשל תקלה במשרדי נציגה. הבקשה נקבעה לדיון להיום, וכתנאי לכך, שילמה הנתבעת את הוצאות התובע והעד מטעמו, סך כולל של 900 ₪ וכמו כן, הפקידה בקופת בית המשפט סך של 1,200 ₪.
3.התובע ואשתו, בדיון מיום 1/12/2009, מסרו כי הרכב חנה צמוד למדרכה, כאשר רכב חונה מאחוריו ומלפניו. אשת התובע שמעה חריקות חזקות מאד. התובע פנה אל הגרריסט ושאל אותו מדוע נשמע רעש כזה והלה השיב כי הכל בסדר. התובע שוחח גם עם חברת הביטוח שם נאמר לו כי הוא יכול לסמוך על הנתבעת. התובע טען כי הגרר שהעמיס את הרכב ליד ביתו לא היה אותו גרר אשר הביאו למוסך ועל כן, יתכן, כי הרכב הועבר מגרר אחד לאחר. התובע נכח במוסך שעה שהובא לשם רכבו וראה כיצד הגרריסט משחרר את הרכב, אשר מחליק, על גחונו, כלפי מטה.
הגרריסט מטעם הנתבעת העיד על עצמו כי הוא עוסק בתחום שנים רבות ואף משמש כמדריך בביה"ס הארצי לתחבורה. לדבריו, כשהוסרו גלגלי הרכב על ידי הגנבים, הרכב נזרק וכתוצאה מכך, ניזוק הרכב. לדבריו, נזקי הרכב נגרמו עוד טרם הגעתם למקום ממנו נגרר.
בדיון מיום 26/4/2010 העיד מר אמנון השמשוני, אשר במוסכו תוקן הרכב, כי הוא מהנדס, בוגר טכניון בשנת 73 ובעל תעודת מהנדס רשום. כמו כן, הוא בעל הסמכה לניהול מוסך משנת 77 ועוסק בכך.
לדבריו, הדרך הנכונה להוביל רכב אשר גלגליו נגנבו, היא להרכיב 4 גלגלים ורק אז להביאו למוסך.
מר השמשוני לא היה עד להעמסת הרכב על הגרר, אולם לדבריו, הבורג המחבר את הבולם הימני עם המרכב, "נגזר" כתוצאה מגרירת הרכב על הקרקע.
על פי עדות מר השמשוני, נזק שכזה לא יכול שייגרם כתוצאה מנפילת הרכב, שכן הרכב בנוי כך שהוא יכול לספוג מכות כתוצאה מקפיצה. מנגד, כאשר מושכים את הרכב מצידו האחד, כל משקל הרכב מונח על הציר ומופעלים כוחות גדולים להזיז את הרכב. גרירה שכזו, גרמה לכיפוף הקפיץ, אשר כופף את הבורג והקפיץ קפץ לאחור.
4.היום התייצבו התובע ונציג הנתבעת. התובע הציע לזמן, בקריאה טלפונית, את העד מטעמו, אשר העיד בישיבה קודמת, אולם נציג הנתבעת ויתר על חקירתו, אחר שהודיע כי טרם הדיון עיין בפרוטוקול הדיון מיום 26/4/2010.
התובע חזר על טענותיו.
נציג הנתבעת, אשר לא נכח בדיונים קודמים, ביקש להוסיף ולטעון טענה אשר זכרה לא בא קודם לכן, ולפיה התובע צריך היה לאפשר לנתבעת לבדוק את הרכב ולתקנו על חשבונה, אולם הדבר לא נעשה. עוד טען כי התובע לא הוכיח כי גרירת רכבו היא שגרמה לנזקים לו וכי לטענת הנתבעת, הנזקים נגרמו עוד קודם לגרירה, כתוצאה מהסרת גלגלי הרכב.